دستگاه ونتیلاتور از الزامات نگهداشت تا هزینه احیا و بازیابی

  • خانه
  • وبلاگ
  • دستگاه ونتیلاتور از الزامات نگهداشت تا هزینه احیا و بازیابی
۵تیر ۱۴۰۱

“دستگاه ونتیلاتور (ventilator) از کارکرد تا احیا”

دستگاه ونتیلاتور (ventilator) یا همان دستگاه تنفس مصنوعی، از الزامی‌ترین تجهیزات پزشکی در هر بیمارستان و مرکز درمانی است. این دستگاه با توجه به شرایط بیمار یا به تنفس بیمار کمک می‌کند و یا اینکه در صورت لزوم تنفس را به طور کامل انجام می‌دهد.

از این دستگاه بویژه در بخش‌های مراقبت ویژه، اورژانس و بیهوشی استفاده می‌شود.

ونتیلاتور پرتابل بیمارستانی

“ونتیلاتور پرتابل”

نوعی از ونتیلاتور به نام ونتیلاتور پرتابل وجود دارد که در خارج از محیط بیمارستان و مراکز درمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. فشار، حجم و زمان تنفس با این دستگاه را با توجه به شرایط بیمار می‌توان تغییر داد.

این نوع از ونتیلاتور در موارد زیر کاربرد دارد:

  • برای استفاده در آمبولانس.
  • شرایط بحرانی.
  • مناطق صنعتی.
  • بیمارستان صحرایی.
  • مکان‌های امدادی بدون تجهیزات پیشرفته.
  • در هواپیما
  • و نیز برای بیمارانی که به هر دلیلی امکان انتقال به بیمارستان نداشته و در منزل (Home Care) نگهداری می‌شوند.

ونتیلاتور پرتابل

“آیا ونتیلاتور یک تجهیز درمانی است؟”

نکته مهم در خصوص ونتیلاتور این است که این تجهیز پزشکی جهت درمان استفاده نمی‌شود، کار یک دستگاه ونتیلاتور زنده نگه داشتن بیمار با انجام تنفس مصنوعی است، تا کادر درمان فرصت برای درمان اساسی بیمار داشته باشند. البته باید توجه داشت که زمان استفاده از ونتیلاتور با توجه به مشکلات بیماران متفاوت است، برخی از بیماران تنها چند ساعت به استفاده از ونتیلاتور دارند، برخی چند روز و برخی شاید تا پایان عمر.

لذا باید گفت گاهی زنده ماندن یک بیمار تنها وابسته به یک ونتلاتور است.

“خرابی‌های شایع یک ونتیلاتور”

  • آسیب دیدن لوله‌های هوا و اتصالات
  • مسدود شدن مرطوب‌ساز و نبیولایزرها
  • ورود خون، ادارا، سالین، بتادین، آب و … به دستگاه
  • نیاز به تمیز شدن یا تعویض لوله بیمار
  • لامپ، سوئیچ، وسایل فعال‌کننده، موتورها و هیترها نیز از اجزای بسیار حساس یک دستگاه ونتیلاتور است.
خرابی‌های شایع ونتیلاتور
خرابی‌‌های شایع یک دستگاه ونتیلاتور

“نکاتی ساده و اما مهم در تعمیر و نگهداشت ونتیلاتور”

در اغلب دستگاه‌های ونتیلاتور پس از مدتی استفاده برخی موارد تعمیراتی به وجود می‌آید که با کمی دانش فنی و توجه خودمان میتوانیم به عنوان کاربر دستگاه از پس آن بربیاییم، اگر شما هم دوست دارید در موارد ساده، تعمیرکار خود باشید پس گام به گام با ما همراه باشید:

توجه داشته باشید در ونتیلاتور، لـولـه‌های هوا و اتصالات دچار ایراد مـی‌شـونـد، که در این صورت لـولـه‌هـای آسـیـب دیده و پوسیده باید سریعاً تعویض شود.

مرطوب ساز و نبیولایزرها احـتمال مسدود شدگی دارند ؛ تمیز کردن مداوم آن‌ها توصیه می‌شود.

در صورتی که مایع (خون ، ادرار ، سالین ، بتادین ، آب و …) وارد دستگاه شود ، لازم است دستگاه سریعاً باز و قسمت‌های آسیب دیده (سوییچ ها ، رله ها ، موتورها یا فیلترهای هوا) تـعـویـض شـود. کنترل کردن ماهانه جریان نشت الکتریکی و کالیبراسیون هر ۶ ماه یک بار الزامی است.

فیلترهای هوایی لوله بیمار باید مرتباً تمیز یا تعویض شود.

لامپ ها، سوییچ ها، وسایل فعال کننده، موتورها و هیترها وسایل الکتریکی هستند کـه بـه صورت متناوب نیاز به بررسی و تعویض دارند.

ونـتـیـلاتـور بـایـد در مـکـانی قرار گیرد که از ابـــزارهـــای فــرسـتـنــده (فــرکــانــس‌هــای رادیــویــی پراکنده) فاصله مناسبی داشته باشد. همچنین در محیطی که MRI موجود است نباید قرار گیرد.

در هنگـام تمیـز کـردن، تمـامـی قسمـت‌ها را از ونتیلاتور جدا کنید و پس از نظافت، آن‌ها را استریل کـنـیــد.

قطعـات را در محلـول آب گـرم و صـابـون بــشـــویـیــد، سـپــس آن‌هــا را خـشــک کـنـیــد.

بــرای ضـــدعــفــونــی کــردن مـعـمــولا از Puritan Bennett اسـتـفـاده مـی‌شـود. بـه مـنظور جلوگیری از انتقال آلودگی یا صدمه، جابجایی فیلترها باید با دقت صورت گیرد.

توجه داشته بـاشـیـد کـه قرارگیری طولانی مدت قسمت‌های دستگاه در محلول صابون سبب کاهش عمر مفید قـطـعـات، ایـجـاد لـکـه یـا حـتی ترک بر روی آن‌ها مــــی‌شـــود. لذا  بـــرای نــظـــافـــت هر دستگاهی از جمله دســتــگـــاه ونتیلاتور (ventilator) دستورالعمل کارخانه سازنده را به صورت کامل دنبال کنید.

با آگاهی از این نکات ساده شما میتونید کارکرد بهینه‌ای را با یک دستگاه ونتیلاتور تجربه کنید.

ونتیلاتور اسقاطی ارزشمند
بالاترین قیمت خرید ونتیلاتور اسقاطی

برای کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید.

“بهترین راه خلاصی از تجهیزات پزشکی اسقاطی مانند ونتیلاتور اسقاطی چیست؟”

تجهیزات پزشکی اسقاطی اغلب در مراکز درمانی به عنوان یک مسئله‌ بسیار مهم برای مسئولان و مدیران بخش تجهیزات مطرح هستند. زیرا این تجهیزات به چشم آهن‌قراضه‌هایی دیده می‌شوند که در برخی از موارد فضای بسیار زیادی از انبار هر مرکز را اشغال می‌کنند، از سوی دیگر نگهداشت خود این تجهیزات اسقاطی نیز علاوه بر هزینه، دانش خاص و زحمات بسیاری را نیز می‌طلبد.

لذا مدیران و مسئولان تجهیزات و همچنین مسئولان انبارهای مراکز درمانی ترجیح می‌دهند در اولین فرصت ممکن این تجهیزات اسقاطی را به عنوان آهن‌قراضه‌ به سمسار با کمترین قیمت ممکن واگذار نمایند.

البته این روش برای خلاصی از دست یک تجهیز اسقاطی فکر بدی نیست اما چند نکته خیلی ریز در این اقدام هست که باید حتما به اونها توجه کنیم:

  •  این تجهیزات در اغلب موارد میتواند حاوی آلودگی بوده و سبب انتقال ویروس به خارج از فضای بیمارستان شود که بار اخلاقی بر دوش ما دارد.
  • سمسارها این تجهیزات را به عنوان یک آهن‌قراضه خریداری می‌کنند.
  • یک تجهیز نو باید به جای تجهیز اسقاط شده خریداری شود که احتمالا با حداقل یک و نیم برابر قیمت دستگاه قبلی خریداری می‌شود.
  • مواردی وجود دارد که تجهیزات اسقاطی جزء تجهیزات تحریم شده هستند، لذا جایگزینی دستگاه با برند سابق امکانپذیر نیست.
  • قیمتی که بابت خرید تجهیزات اسقاطی توسط سمسار پرداخت می‌شود، تنها قیمت یک آهن‌قراضه بی‌ارزش است.
ضایعات تجهیزات پزشکی ثروت نهفته
ضایعات تجهیزات پزشکی ثروت نهفته

“آیا راه‌حل دیگری وجود دارد؟”

امروزه با توجه به محدودیت منابع در جهان همواره کشورهای پیشرفته در صدد این هستند که بتوانند با روش‌های نوین دانش بهره‌گیری از نهایت پتانسیل منابع مختلف را به دست آورند.

در حوزه تجهیزات، صنعت احیا و بازیابی تجهیزات پزشکی بهترین مسیر ممکن را برای استفاده بهینه از تجهیزات پزشکی ایجاد کرده است.

این مسیر برای هر مدیر یا مسئول تجهیزات پزشکی ۲ راه چاره برای تجهیزات اسقاطی خود نشان می‌دهد.

در روش اول اگر مرکز درمانی نیاز به جایگزینی تجهیز اسقاطی دارد، در صورتی که از تجهیزی که اسقاط شده راضی بوده و کیفیت آن قبل از اسقاط به روز بوده است، میتواند تجهیز خود را به مراکز احیا و بازیابی تجهیزات پزشکی از جمله شرکت دانش‌بنیان ویتا بسپارد تا تجهیز مورد نظر در کمترین زمان ممکن با کیفیت کارخانه‌ای و با گارانتی و خدمات پس از احیا دوباره به مرکز بازگشته و مورد استفاده قرار گیرد.

بسیاری از مراکز بویژه در دوران شیوع ویروس کرونا با کمبود ونتیلاتور مواجه بودند و لذا احیا و بازیابی این تجهیز بهترین گزینه برای بازگشت مجدد آن به چرخه درمان بود.

با انتخاب این روش شما یک دستگاه در حد نو با کیفیت کارخانه‌ای و تنها با پرداخت ۲۰% هزینه واقعی آن را خواهید داشت.

اما در روش دوم اگر به دستگاه اسقاطی مورد نظر نیاز ندارید، میتوانید با فروش آن به پلتفرم نوآوری ویتا بالاترین قیمت ممکن جهت دستگاه مذکور را دریافت کنید. زیرا ویتا دستگاه مذکور را نه به عنوان یک آهن‌قراضه بلکه به عنوان یک تجهیز پزشکی از شما خریداری خواهد کرد.

ونتیلاتورهای احیا و بازیابی شده ثروتی مجدد
ونتیلاتورهای احیا و بازیابی شده ثروتی مجدد برای مراکز درمانی

“آیا استفاده از یک ونتیلاتور یا هر تجهیز احیا شده دیگر اطمینان‌بخش است؟”

استفاده از تجهیزات احیا شده از جمله ونتیلاتور کاملا قابل اعتماد و برابر با قوانین مصوب وزارت بهداشت است.

با توجه به اینکه عملیات احیا و بازیابی تجهیزات پزشکی یک روند کاملا دانشی و فنی داشته است، این صنعت با اتکا به استانداردها و اصول بکار گرفته شده در آن کاملا قابل اعتماد و براساس دانش و تجربه‌ی اثبات شده است.

بنابراین هر مرکز درمانی برای جلوگیری از تحمیل هزینه اضافه برای بیمارستان می‌تواند با اعتماد کامل به مراکز احیا و بازیابی که مجوز فعالیت از اداره کل تجهیزات پزشکی را دارند، از تجهیزات احیا شده نهایت استفاده را نماید.

تجهیزاتی چون ونتیلاتور با توجه به قیمت بالای این دستگاه و الزام به وجود حداقل یک دستگاه ونتیلاتور (ventilator) حتی در کوچکترین مراکز درمانی، می‌تواند جزء ضروری‌ترین تجهیزاتی باشد که میتون با احیا و بازیابی به چرخه درمان بازگرداند.

“سوالات متداول”

از مهم‌ترین سوالات در حوزه احیا و بازیابی تجهیزات پزشکی این است که آیا یک تجهیز پزشکی احیا شده کیفیت خوبی دارد؟ احیا و بازیابی بر روی دستگاهی انجام می‌شود که امکان بازچرخانی آن به حالت اولیه با کیفیت کارخانه‌ای بدون کمترین خلل در کیفیت اصلی دستگاه وجود داشته باشد.

سوال دوم در خصوص قیمت تمام شده تجهیزات اسقاطی است. با توجه به اینکه صنعت ریفربیش به عنوان یک صنعت یاری‌گر بخش سلامت و مراکز درمانی است و وظیفه اصلی آن کاهش هزینه‌های مراکز درمانی می‌باشد، لذا هزینه احی او بازیابی بسیار اندک (حداکثر ۲۰% کل مبلغ خرید یک دستگاه نو) است. لذا برای مراکز بسیار بسیار سودمند است.

در خصوص ونتیلاتور نیز سوالات بسیاری در خصوص قیمت‌های بسیار متفاوت این دستگاه در بازار است. باید بگوییم که ونتیلاتورهایی که تکنولوژی به روزی دارند و جزء برندهای بزرگ جهانی هستند متاسفانه به دلیل تحریم با قیمت‌ها بسیار بالا عرضه می‌شوند، لذا احیای این تجهیز کاهش چشمگیری در هزینه‌های یک مرکز به وجود می‌آورد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.