“الکتروشوک یا دفیبریلاتور”
الکتروشوک یا دفیبریلاتور یک تجهیز پزشکی تشخیصی و درمانی است.
این دستگاه ه با ابعاد مختلف به صورت ثابت و پرتابل طراحی میشود.
از دستگاه الکتروشوک در بخشهای اورژانس، اتاق عمل، مراقبتهای ویژه مانند CCU,MICU,SICU، درمانگاهها، کلینیک، مراکز فوریتهای پزشکی و امدادی، بیمارستانهای صحرایی، آمبولانس، محیطهای عمومی چون مدارس، دانشگاه، استخرها، فرودگاه، مراکز خرید و غیره توسط پزشکان متخصص قلب و عروق، مراقبتهای ویژه، جراحان قلب و عروق و پرستاران استفاده میشود.
این دستگاه به منظور درمان فوری فیبریلاسیون بطنی (شرایط که بطن با سرعت و بینظم میزند. لذا خون کمی به سراسر بدن فرستاده میشود و اگر ۵ الی ۱۰ دقیقه از الکتروشوک استفاده نشود فرد رنده نمیماند)، دهلیزی، نارسایی احتقانی قلب و… کاربرد دارد. در شرایطی که فردی دچار حمله قلبی یا ایست قلبی شود، با ایجاد شوک الکتریکی بر روی قلب، فعالیت قلب به حالت نرمال برگردانده میشود.
“انواع دستگاه الکتروشوک”
تقسیمبندی براساس شکل موج
- دستگاه الکتروشوک مونو فیزیک (Monophasic)
- دستگاه الکتروشوک بای فیزیک (Biphasic)
تقسیمبندی براساس کاربرد بر سطح بدن
- دستگاه الکتروشوک خارجی (External)
- دستگاه الکتروشوک داخلی (Internal)
“عملکرد دستگاه الکتروشوک یا دفیبریلاتور”
دستگاههای الکتروشوک از طریق منبع تغذیه یا باتری داخلی خازنی با ظرفیت بالا شارژ میکنند تا جریانی قوی در حدود ۵ الی ۴۰۰ ژول ایجاد گردد. در الکتروشوک دو قطعه فلزی یعنی همان الکترودها به دستگاه وصل هستند و در دو طرف سینه فرد (یکی از الکترودها در ناحیه بالای استخوان جناق سینه و الکترود دیگر روی نوک قلب) قرار داده میشوند، سپس انرژی الکتریکی ذخیره شده در خازن با ولتاژ بالا و به سرعت از الکترودی به الکترود دیگر انتقال به روی نوک قلب) قرار داده میشوند، سپس انرژی الکتریکی ذخیره شده در خازن (دفیبریلاسیون) با ولتاژ بالا و به سرعت از الکترودی به الکترود دیگر انتقال و به روی عضله ناحیه قلب تخلیه میشود تا ضربان قلب به حالت طبیعی خود بازگردد.
“خرابیهای شایع دستگاه”
- مشکل در باطری و عدم ذخیره مناسب انرژی الکتریکی
- سوختن خازنها و سایر قطعات الکترونیکی روی برد دستگاه
- مشکل در سیستم شارژ و دشارژ دستگاه
- قطع شدن سیمها و اتصالات داخلی دستگاه
- بروز مشکل در نمایشگر دستگاه
- فرسوده شدن ولومها و دکمههای دستگاه
- فرسوده شدن و جرمگرفتگی الکترودها
“هزینه خرید و اسقاط الکتروشوک”
هزینه دستگاه الکتروشوک یا دفیبریلاتور هم جهت خرید و هم سرویس و نگهداشت و تعمیرات بسیار بالاست، این دستگاه با توجه به برند و نوع کارکرد از حداقل چند ده میلیون شروع میشود و اگر استفاده درستی از دستگاه انجام نشود، علاوه بر هزینه اضافی جهت خرید، از لحاظ نگهداری دستگاه اسقاطی نیز هزینههایی را برای مراکز ایجاد میکند.
لذا باید حتیالمقدور از اسقاط شدن دستگاه پیشگیری کرده و در صورت نیاز به بازچرخانی این دستگاه باید به مهندسان و تیم فنی بسیار قوی اعتماد کنید. انجام صحیح سرویس و نگهداشت میتواند یکی از بهترین مسیرها برای جلوگیری از خرابی و خروج دستگاه از چرخه درمان باشد.
پلتفرم نوآوری ویتا با توجه به اهمیت سرویس و نگهداشت در تجهیزات پزشکی و جلوگیری از خروج تجهیزات اسقاطی با ایجاد صنعت احیا و بازیابی توانسته است، خدمات بسیار ویژهای برای مراکز درمانی ارائه دهد.
شما نیز جهت کاهش هزینهها و تامین تجهیزات با گارانتی و خدمات پس از احیا و با هزینه بسیار بسیار پایین میتوانید از خدمات این مرکز دانشبنیان که با نظارت معاونت علمی و فناوری خدمات ویژه به مراکز ارائه میدهد، بهرهمند شوید.
جهت احیا و بازیابی با حداقل قیمت کلیک کنید.
“برخی از مراحل کالیبراسیون دستگاه الکتروشوک”
- بررسی وضعیت بدنه دستگاه الکتروشوک یا دفیبریلاتور
- بررسی وضعیت عملکرد کلیدهای عملیاتی
- تمیز کاری هد پرینتر
- بررسی اکسسوری ها ( کابل)
- تست اتوماتیک مراحل روشن شدن دستگاه
- بررسی انتقال انرژی و دکمه های شوک
- تنظیمات تاریخ و زمان دستگاه
- بررسی وضعیت پدها و پدال ها
- بررسی وضعیت صفخه نمایش
“سخن آخر:”
تجهیزات پزشکی جزء لوازم بسیار پر هزینه هم در بحث خرید و هم در بحث نگهداشت هستند.
لذاتیم فنی ویتا جهت کاهش هزینههای نگهداشت الکتروشوک و سایر تجهیزات پزشکی خدمات سرویس و نگهداشت پیشرفته جهانی ارائه میدهد. این خدمات هزینههای بخش تجهیزات پزشکی در مراکز درمانی را کاهش داده و سبب استفاده بهینه از دستگاه میشود.
خدمات احیا و بازیابی تجهیزات نیز که یک صنعت بسیار ارزشمند و پرسود در کشورهای پیشرفته جهان است، توسط پلتفرم نوآوری ویتا راهاندازی شده است که مراکز با ارجاع به این شرکت دانشبنیان میتوانند خود را از هزینه کمرشکن خرید تجهیزات نو رها کنند.
تماس با کارشناسان